Lapponia

Lapponia

Lapponia

In 1960 werd Lapponia opgericht in Finland. De eerste collectie van goudsmid en beeldhouwer Björn Weckström zette gelijk de trend: sculptuurachtige sieraden, geïnspireerd door de grillige vorm en matte oppervlakte van gouden nuggets die in het Noorden van Lapland gevonden worden.

Meerdere internationaal bekende ontwerpers hebben sindsdien een bijdrage geleverd: De Hongaarse Zoltan Popovits v.a. 1975, de Fransman Christophe Burger sinds 1989, de Fin Pekka Hirvonen, Chao-Hsien Kuo Taiwanese en nu sinds 2016 de Nederlandse Liesbeth Busman.

Net als alle kunstwerken, krijgen de sieraden van Lapponia een eigen naam. Dit maakt ieder sieraad uniek maar het verraad tevens de betrokkenheid van de ontwerper. Voor de drager van het sieraad drukt de naam een bepaalde waardering uit en het prikkelt de fantasie.

Voor alle Lapponia designers geldt dat zij een heel eigen manier van werken hebben. Iedere designer breng een ‘’personal touch’’ in zijn ontwerpen, toch , en dat is het verbluffende kan men bij Lapponia spreken van een gezamenlijke kenmerkende lijn. Lapponia is altijd duidelijk herkenbaar.

Het unieke van elk Lapponia sieraad ligt in de combinatie van individuele vormgeving, de keuze voor hoogwaardige materialen en het zorgvuldige handwerk met aandacht voor detail.

Deze kernwaarden van het huis Lapponia deelt het met Juwelier van de Kerkhof, vandaar dat Lapponia al vanaf 1968 deel uitmaakt van onze collectie. Wij zijn er trots op al zo lang met dit prachtig merk samen te werken.

 

Pagina 1 van 2